Као што знате, реализовали смо прву у низу радионица које су предвиђене кроз активности наше канцеларије. Еколошки покрет Врбаса и вршњачки едукатор од кога може много тога да се научи, наша Теодора Трбојевић, ученица IV разреда Гимназије "Жарко Зрењанин" је свима нама приближила ову тему, о којој тек треба нашироко да се говори, и ову лекцију коју треба понављати чешће, да би успели нешто да променимо! Спомињала је мноштво проблема са којима се наша планета свакодневно сусреће, од сече шума, катастрофе у Аустралији, временских непогода и томе слично.

Посебно нам је драго да смо видели велику заинтересованост код младих за прву радионицу која је реализована, имајући у виду озбиљност теме којом се бавила, код нас се буди нада да ћемо моћи да унапредимо макар нашу околину и земљу, што је сложићете се велика ствар. Такође бисмо се захвалили руководству Гимназије "Жарко Зрењанин" имајући у виду да су нам уступили свечану салу, због поштовања епидемиолошких мера и уједно велике заинтересованости ученика на нивоу наше општине.

На крају, позивамо све суграђане да нам се 14. Новембра (недеља) придруже у Лазином парку где ће од 10 ујутро бити акција садње дрвећа, које нам је преко потребно, ипак су они заслужни за производњу кисеоника!