БУДИ У ТОКУ

Канцеларија за младе Врбас

       У Врбасу се од 23. - 27.05.2023. године одржао 55. Фестивал поезије младих. Као и свих претходних година то су били дани испуњени љубављу према поезији и песницима младих генерација, а и оних који су традиционално везани за овај Фестивал.

     Фестивал је свечано отворен у сали Гимназије "Жарко Зрењанин" и тада се љубитељима писане речи представио академик Горан Петровић и Милета Аћимовић Ивков, песник, есеиста и књижевни критичар, као и Бранислав Зубовић, секретар ових сусрета у Врбасу. Хор Бачки дечаци и бенд Гимназије увеличали су овај први дан који је отворила Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас. За ових пет дана Фестивала многобројној публици представио се велики број песника и песникиња којима је овај Фестивал донео велику популарност у нашем граду, а и у региону. Радинко Крулановић промовисао је књигу "Нијеми говорници", а лауреат 54. ФПМ Викторија Ћосић своју збирку песама. Представљен је песник Миодраг Мијо Раичевић, а своје стихове представили су и остали учесници: Гојко Ђого, Радомир Уљаревић, Здравко Миовчић, Емсура Хамзић, Драган Хамовић, Радоман Кањевац и Обрен Ристић. На завршној вечери овог петодневног дружења публици су се представили: Јана Андрић, Лазар Букумировић, Дуња Вулић, Амар Личина, Тања Малетић, Кристина Мркић, Тамара Пантовић, Ема Чурбаџић, Јелена Шарковић, Фарук Шахат и Раде Шупић.

     Фестивал је завршен традиционалном поделом награда за песнике, а побрдница Фестивала је Тамара Пантовић песникиња из Београда. Другу награду освојио је Амар Личина из Новог Пазара, а трећу Раде Шупић из Лазаревца. Такође, Јавна библиотека "Данило Киш" доделила је награду "Станко Симићевић" најмлађем финалисти Дуњи Вулић из Костолца.

 

 У склопу акције “ТЕСТИРАЈ СЕ НА ХИВ ЈЕР ЈЕ ВАЖНО ДА ЗНАШ!” представници Института за јавно здравље Војводине ће   1.јуна 2023.године од 11  до 13 часова  спроводити саветовање и бесплатно тестирање на ХИВ у  Врбасу, дворишту Гимназије “Жарко Зрењанин”,Палих бораца 9. Акција ће се реализовати у сарадњи са Саветом за здравље Врбас, Домом здравља “Вељко Влаховић” Врбас,Kанцеларијом за младе  ОУ Врбас и Гимназијом “Жарко Зрењанин” Врбас

Дођи и сазнај свој ХИВ статус бесплатно и то у року од пола сата.

Ако вам је потребно више детаља,  можете погледати и текст који је објављен на сајту института за јавно здравље Војводине који се налази овде.

 

           У Врбасу се 13.05.2023. године одржала III Врбашка трка која постаје спортски симбол града Врбаса. Организовали су је локална самоуправа нашег града, Канцеларија за младе општине Врбас уз подршку Атлетског савеза Србије.

        Учествовало је 170 учесника у тркама на десет, пет и километар за такмичаре и рекреативце, на један километар за војнике и полицајце и неколико трка за децу различитих узраста. Манифестацију је увеличало и 55 елитних атлетичара из Удружења "Мултиарт", а победу је однела девојчица у инвалидским колицима у тандему са братом. Победници трке су на 10 км Ђуро Борбељ АК Апатин, на 5 км Кристијан Стошић АК Врањски маратонци, трка војске и полиције Душан Зорић Жандармерија, на 10 км жене Нора Тркља Боца АК Црвена звезда Београд, 5 км жене Бранислава Степанов РТИМ, жене војска и полиција Нина Павловић ПЈП Полицијска бригада.

        Организовањем III Врбашке трке као и припремама за организацију међународног VII Купа нација у боксу за јуниоре на најбољи начин промовише наш град као град спорта, а уједно шаље свету лепшу слику нашег града.

Previous Next

Поводом обележавања недеље физичке активности, а у сарадњи са Савезом спортова општине Врбас  и Покрајинским заводом за спорт и медицину спорта Нови Сад, организовали смо предавање на тему "Значај физичке активности код младих" за ученике седмих разреда основних школа у Врбасу у великој дворани Центра за физичку културу "Драго Јововић". 

Захваљујући Кровној организацији младих Србије и мисији ОЕБС-а у Србији, представници Канцеларије за младе Врбас били су позвани да учествују на Конференцији о безбедности младих, која се одржала у четвртак, 15. априла 2022. године у Београду. 

Категорија

Претрага

logo_kzm_120x120.png
© 2023, Канцеларија за младе Врбас
Израда и администрација: aXiom.rs

Контакт информације

+381.607157561       [email protected]
Маршала Тита 89, 21460 Врбас
www.kzmvrbas.org

Search