Ово лето у Општини Врбас прошло је у знаку спорта. Град Врбас је познат по својим спотским манифестацијама, које организује сваке године за своје грађане. Није увек поента победити, некада је битно само учествовати и добро се забавити.

Овог лета 22.07.2023. године одржан је 13. Међународни митинг "Бјелица Куп" на базенима Центра за физичку културу Драго Јововић. Комплекс базена града Врбаса је један од најлепших базена у околини, те је био идеално место за одржавање пливачког такмичења на коме је ућествовало укупно 308 пливача из 28 клубова из Кеније, Уганде, Мађарске, Румуније и Србије.

12.08.2023. године одржане су "Игре без граница" Олимп Врбас на базенима Центра за физичку културу Драго Јововић у којима је учествовало 11 екипа  из Врбаса, Куле и Новог Сада. Дружење је било пријатно за све учеснике и гледаоце, који су се бескрајно забвили.

Спортско удружење "Лазин Парк" је 19. и 20. августа одржао је традиционални хуманитарни турнир у одбојци на песку. На пешчаним теренима учествовало је 15 екипа Врбаса, Куле, Суботице. Поред спортског надметања дружење је било незаборавно, а Спорско удрзжење "Лазин Парк" наставља са спортским дешавањима. Једно од спотских дешавања које желимо да најавимо је "Врбашка лига трчања" у организацији Олимп Врбас из Врбаса које ће се одржати 11. Септембра 2023. године у 18 часова. Трчи се стазом уз дужину Лазиног парка.