У Врбасу је обележен Међународни дан младих, који се ове године обележава под слоганом "Зелене вештине за младе: ка одрживом свету".

У оквиру обележавања одржан је низ едукативних радионица, а на Тргу Николе Пашића реализован је културно-забавни програм у оквиру ког су наступили бендови из Врбаса 3М и Мистик бубњари, Ђорђе Давид са својим бендом Death saw и Иваном Петерс, а гост им је био Александар Јосифовски.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић истакао је да је општина Врбас посвећена унапређењу положаја младих и унапређењу животне средине. "Општина Врбас издваја значајна средства за подршку младима. Поред ђачких и студентских стипендија, за најбоље ђаке и студенте обезбеђујемо вредне награде. Такође, субвенционишемо набавку уџбеника и џачке ужине, реконструишемо школе и домове културе, а подржавамо и локалну музичку сцену, организације младих и организације које се баве заштитом животне средине. Поред тога, системски инвестирамо у изградњу канализације и канализационих колектора, изградили смо Централно постројење за прераду отпадних вода. У енергетско унапређење школа, вртића и приватних кућа и станова, заједно са Владом Србије у последње две године инвестирали смо више од 200 милиона динара. Пред нама је још много посла, још много пројеката које ћемо реализовати. Изградићемо позоришну дворану у Врбасу, наставићемо с реконтрукцијом и модренизацијом школа и домова културе. Будућност Врбаса су његови млади", рекао је Ројевић.

Ројевић је подсетио да ће по завршетку брзе пруге од Београда до Будимпеште, чија градња је у току, и изградње брзе саобраћајнице Бачки Брег - Наково, Врбас постати значајно саобраћајно чвориште што ће допринети бољим инвестиционим потенцијалима и бржем равоју општине Врбас. "Добра саобраћајна комуникација ће омогућити младима из наше општине да брже и лакше путују, друже се, размењују искуства и развијају пословне и креативне потенцијале", рекао је Ројевић.

 

 

Извор: vrbas.net