У Врбасу се од 23. - 27.05.2023. године одржао 55. Фестивал поезије младих. Као и свих претходних година то су били дани испуњени љубављу према поезији и песницима младих генерација, а и оних који су традиционално везани за овај Фестивал.

Фестивал је свечано отворен у сали Гимназије "Жарко Зрењанин" и тада се љубитељима писане речи представио академик Горан Петровић и Милета Аћимовић Ивков, песник, есеиста и књижевни критичар, као и Бранислав Зубовић, секретар ових сусрета у Врбасу. Хор Бачки дечаци и бенд Гимназије увеличали су овај први дан који је отворила Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас. За ових пет дана Фестивала многобројној публици представио се велики број песника и песникиња којима је овај Фестивал донео велику популарност у нашем граду, а и у региону. Радинко Крулановић промовисао је књигу "Нијеми говорници", а лауреат 54. ФПМ Викторија Ћосић своју збирку песама. Представљен је песник Миодраг Мијо Раичевић, а своје стихове представили су и остали учесници: Гојко Ђого, Радомир Уљаревић, Здравко Миовчић, Емсура Хамзић, Драган Хамовић, Радоман Кањевац и Обрен Ристић. На завршној вечери овог петодневног дружења публици су се представили: Јана Андрић, Лазар Букумировић, Дуња Вулић, Амар Личина, Тања Малетић, Кристина Мркић, Тамара Пантовић, Ема Чурбаџић, Јелена Шарковић, Фарук Шахат и Раде Шупић.

Фестивал је завршен традиционалном поделом награда за песнике, а побрдница Фестивала је Тамара Пантовић песникиња из Београда. Другу награду освојио је Амар Личина из Новог Пазара, а трећу Раде Шупић из Лазаревца. Такође, Јавна библиотека "Данило Киш" доделила је награду "Станко Симићевић" најмлађем финалисти Дуњи Вулић из Костолца.