У Врбасу се 13.05.2023. године одржала III Врбашка трка која постаје спортски симбол града Врбаса. Организовали су је локална самоуправа нашег града, Канцеларија за младе општине Врбас уз подршку Атлетског савеза Србије.

        Учествовало је 170 учесника у тркама на десет, пет и километар за такмичаре и рекреативце, на један километар за војнике и полицајце и неколико трка за децу различитих узраста. Манифестацију је увеличало и 55 елитних атлетичара из Удружења "Мултиарт", а победу је однела девојчица у инвалидским колицима у тандему са братом. Победници трке су на 10 км Ђуро Борбељ АК Апатин, на 5 км Кристијан Стошић АК Врањски маратонци, трка војске и полиције Душан Зорић Жандармерија, на 10 км жене Нора Тркља Боца АК Црвена звезда Београд, 5 км жене Бранислава Степанов РТИМ, жене војска и полиција Нина Павловић ПЈП Полицијска бригада.

        Организовањем III Врбашке трке као и припремама за организацију међународног VII Купа нација у боксу за јуниоре на најбољи начин промовише наш град као град спорта, а уједно шаље свету лепшу слику нашег града.