У сарадњи са Црвеним крстом Врбас, у Гимназији "Жарко Зрењанин" је за матуранте организована радионица "Симулација акције добровољног давања крви". 

Радионица се односила на савете и сугестије како се припремити за добровољно давање крви, а ученицима су и пружена одговарајућа сазнања о важности и значају учествовања у акцији добровољног давања крви, као и примери из праксе који се односе на давање крви и како је тиме некоме живот сачуван. 

Поред младих волонтера Црвеног крста, радионицу су својим стручним знањем и објашњењима подржале Маријана др Панчијевић и Александра др Недељковић,  лекари специјалисти на Одељењу банке крви Опште болнице Врбас. Охрабрује чињеница да су, након радионице, матуранти имали мноштво питања о томе како и када могу да учествују у акцији давања крви, како могу да постану волонтери Црвеног крста и тиме пробуде свест код својих вршњака, али и свих других о значају добровољног давања крви и слично.

Због велике заинтересованости, кроз пар дана је организована управо и акција добровољног давања крви у Гимназији "Жарко Зрењанин" када се одазвао велики број матураната, али и наставника и других запослених, који су тиме показали огромну хуманост на делу. Тиме су успели да малим доприносом учине да нечији живот буде бољи и квалитетнији, да помогну у кораку до оздрављења и спасе животе најугроженијих. 

Црвени крст је најавио још оваквих акција и да ће радионица "Симулација добровољног давања крви", као и многе друге, остати традиција која ће се даље ширити и уз помоћ којих ће се едуковати велики број младих.