Први хуманитарни турнир у баскету 3+3, одржан је 22. маја 2022. године у "малој школи" на новом кошаркашком терену и то за Нађу, Косту и Машу!

Врбас је још једном показао да су хуманост, доброта и спортски дух нешто највредније што има, а све то захваљујући људима који су организовали и учествовали на турниру у баскету три на три. Поред екипа које су се такмичиле, ову спортску манифестацију уприличили су и сви они који су на штандовима продавали храну, пиће и слаткише за децу, затим дечији аниматори у костимима Дизнијевих јунака - Мики и Мини, девојке које су осликавале дечија лица, а понајвише посетиоци како старији тако и они најмлађи, који су својим донацијама помогли да се прикупи невероватних 741.000,00 динара! У склопу турнира је организована лицитација дреса најбољег светског баскеташа Душана Булута, дреса КК Партизан и дреса КК Звезда са потписом свих играча и тренера, рекламног дреса Николе Јокић, дреса Маше Јанковић са Европског првенства, дреса Новице Величковић, као и слике манастира Острог на медијапану. Лицитација је вршена на фејсбук и инстаграм страници "Хумани Врбас" и допринела је да свота прикупљеног новца буде још већа!

Идеја да се промовише спортски садржај и професионална кошаркашка подлога прерасла је у невероватан дан хуманости, дружења и игре која је окупила бројна удружења и грађане са територије читаве општине са циљем да се помогне онима којима је, у овом тренутку, то најпотребније! 

Захваљујемо се на позиву за учешће у организацији турнира, са жељом да ова спорстка манифестација постане традиција свих нас!