Еразмус+ је организација која омогућава студентима високошколских установа у Србији да учествују на програму студентске размене и стручне праксе.

Учешћем на програму, студенти имају прилику да прошире своје видике и проведу одређени период, најчешће један семестар, студирајући у иностранству. Поред студирања, Еразмус+ нуди могућност развијања професионалних и практичних вештина кроз рад у иностраним организацијама, компанијама и установама. Више информација о трајању програма, конкурсним роковима и неопходној документацији и стипендијама, можете пронаћи на званичној страници Еразмус+Србија. На сваком факултету постоји Еразмус+ канцеларија где се такође можете информисати о датом програму и условима за учешће на истом. 

Свим учесницима, програм нуди онлајн језичку подршку како за све нивое познавања енглеског језика, тако и званичног језика државе за коју се определите. Поред језичке подршке, предавања и обавеза које вас чекају на размени, такође вам се пружају и разнолике могућности за похађање различитих обука, рекреативних спортова и стицање непроцењивог искуства приликом дружења са другим студентима. 

Студентске размене, као и стручно усавршавање пружају могућност упознавања културе, знања, традиције, обичаја и стилова живота људи из свих крајева света.