Канцеларија за младе општине Врбас ће у априлу организовати јавну трибину на тему стручног усавршавања младих у иностранству - Знање и искуство без граница!

Путовања, програми стручне праксе и студентске размене првобитно ће вас оставити без даха, а након тога, учиниће да постанете модератори и амбасадори сопствене земље. Свако путовање и учешће на програму има неку предност, у зависности од тога коју државу посетите. Уколико се одлучите за земљу са високим стандардима, моћнију, бољу и богатију земљу, научићете како да побољшате своју и стечено знање и искуство имплементирате у своју државу. С друге стране, уколико посетите земљу са нешто нижим стандардима, научићете да цените и уживате у својој, користећи свој пун потенцијал за постигнућа. Свако знање и искуство у животу је драгоцено, а сваки излазак из зоне комфора буди нову перцепцију живота. 

Трибина ће бити намењена свим ученицима и студентима, као и свим другим младим људима који желе да се информишу, чују нешто ново и размене мишљење и искуства са учесницима. Испред Канцеларије за младе, обратиће се наша суграђанка и сарадник Валентина Марић и поделити са вама своје искуство са различитих студентских програма, са прелепих дестинација, анегдоте и приче стечене између страница пасоша. Упутићемо вас на корисне интернет странице, конкурсне рокове и неопходну документацију потребну за учествовање на одређеном програму. Говорићемо о условима које је потребно испунити за учешће на програмима, понашању и мерама безбедности за време трајања програма, али и одговорити на сва ваша питања и недоумице. 

У циљу припреме агенде и садржаја предстојеће трибине направљен је Упитник чији ће резултати бити од користи за планирање саме активности и тока презентације, а све у циљу задовољења интересовања и испуњења очекивања младих.

Молимо да кликом овде искрено одговорите на питања из нашег упитника.