Једанаести пливачки митинг „Бјелица куп“, одржан је на базенима Центра за физичку културу „Драго Јововић“ у Врбасу на коме је учествовао велики број такмичара из Србије и иностранства.

Такмичила су се деца узраста од 7 до 15 година. Велики број посетилаца,који су пратили ову манифестацију, дали су подршку свим такмичарима. Судијска екипа на овом такмичењу професионално је одрадила свој задатак.

Најбољи, када је у питању укупан пласман је пливачки клуб „Спартак“ из Суботице са 28 освојених златних медаља, на другом месту је пливачки клуб „Бјелица“ из Врбаса и на трећем месту је пливачки клуб „Свим стар“ из Бечеја. Најбољи пливач овог митинга је Доминик Чантош из Мађарског клуба Вашаш са 1852 освојена бода, коме је поред медаље и пехара уручена и новчана награда. И поред великог броја учесника на овом такмичењу на крају је победио спортски дух свих такмичара који су препливали своју деоницу. Организатор ове међународне манифестације је био на висини задатка. Општина Врбас је и овога пута подржала ову спортску манифестацију.